Kleine introductie verschillende stijlen

"Worstelen is in Nederland een vrij onbekende sport die nog weinig wordt beoefend. In Amerkia is het, zeker op High Schools, echter net zo gewoon als bij ons bijvoorbeeld voetbal. Onze worsteltrainers doceren Freestyle worstelen. Deze stijl is gericht op het hele lichaam, ook de benen mogen dus gebruikt worden. De meeste MMA worstelaars gebruiken tijdens gevechten freestyle worstelen. Deze stijl wordt vooral gekenmerkt door snelle en explosieve takedowns (shoots)."

“Grappling of submission grondvechten is meer gericht op submissions (o.a. klemmen en verwurgingen) dan de andere stijlen. Onze grapplingtrainers gebruiken een combineerde stijl met elementen van BJJ, Freestyle worstelen, Catch submissions en meer. Het onderscheidt zich van bijvoorbeeld BJJ, doordat vechters die op hun rug komen proberen te 'scramblen' (weer overeind komen) in plaats van submissions alleen vanaf  de grond toe te passen.”

“Onze kickbokstrainer leert je de basisvaardigheden aan van het kickboksen en traint je naar een hoger niveau. Tijdens de kickbokslessen zorgen we dat mensen op gelijkwaardig niveau met elkaar kunnen trainen en sparren, zodat je verantwoord aan de kickbokssport kunt deelnemen. Naast het technische deel werken we met iedereen aan de fysieke ontwikkeling van het lichaam. Na een kickboksles heb je het gevoel dat je intensief hebt getraind.

“Tijdens de MMA trainingen wordt er aandacht besteed aan alle aspecten van het MMA. Trappen en stoten, verschillende grondtechnieken, oftewel het "grappling", maar ook de overgang van het staande gevecht naar het grondgevecht (worstelen) komen aan bod. Er wordt getraind op techniek, conditie, snelheid, lenigheid , kracht, explosiviteit en mentaliteit. Het belangrijkste binnen de trainingen is het hebben van respect voor elkaar. ”